Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
İşte Realme 14 Pro’nun Çıkış Tarihi
Dijital Cüzdan (E-Cüzdan) Nedir, Nasıl Çalışır Güvenilir mi?
Son yıllarda online alışveriş ve ödeme hizmetlerinde sıkça kullanılmaya başlayan dijital cüzdanlar, banka transferi ve kredi kartlarının sunduğu hizmeti aracı kurum aracılığıyla serbestçe yapma fırsatı sunmaktadır. Güvenilirlik bakımından bankalar denetleme kurumu tarafından garantisinde hızlı işlemlerin yapıldığı e-cüzdan sistemleri, EFT ve fast işlemleri ile cüzdanlar arası transfer işlemlerini yerine getirmektedir.
Şifre ve kişisel bilgilerinizin banka seviyesinde güvenirliği altında hizmetlerini sunan dijital cüzdanlar tüm transfer ve eft işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.
Dijital cüzdanlara örnek vermek gerekirse, Payfix, Papara, Payco, Papel vb. e-cüzdanlardır.
Dijital cüzdanların kullandığı temel teknolojiler:
NFC (Yakın Alan İletişimi): Kablosuz bir veri aktarım yöntemi olan NFC (Near Field Communication); telefonunuzu ödeme terminaline yaklaştırdığınızda cihazların birbiri ile iletişim kurmasını ve ödeme yapmanızı sağlar. Hızlı ve kullanışlı bir teknoloji olan NFC teknolojisi bankacılık işlemlerinden, kimlik doğrulamaya kadar birçok farklı alanda kullanılabilmektedir.
QR Kod: Bazı dijital cüzdanlar, işlemler için QR kodlarını kullanır. Cüzdan, işlem detaylarını temsil eden benzersiz bir QR kodu oluşturur ve ödeme terminali bu kodu tarayarak ödeme işleminin temassız olarak tamamlanmasını sağlar.
HCE (Ana Kart Emülasyonu): Kart bilgilerini bulut tabanlı bir yapıda saklayan ve özellikle giyilebilir teknolojilerde kullanılan HCE, cihazın ekranı kilitli olsa bile cüzdan uygulamasının ödeme bilgilerini NFC üzerinden terminale iletmesine olanak tanır.
Tokenizasyon: Bu güvenlik teknolojisi, hassas kart ayrıntılarını benzersiz kimlik sembolleri veya jetonlarla değiştirir. Bu jetonlar bilgilerinizi korur ve dolandırıcılar tarafından ele geçirildiğinde işe yaramazlar. Orijinal kart ayrıntıları bulut sunucularında güvenli bir şekilde saklanır.
Biyometrik Kimlik Doğrulama: Pek çok mobil cüzdan, başka bir güvenlik katmanı eklemek amacıyla, bir işlemi yetkilendirmeden önce kullanıcının kimliğini doğrulamak için parmak izi veya yüz tanıma gibi biyometrik verileri kullanır.
Yorum Yaz